De oudste verzekering ter wereld! Vandaag biedt de globale brandverzekering u heel wat meer dan een vergoeding bij brandschade. Daarom spreken we van een "globale" brandverzekering. Naast de schade door brand wordt u ook vergoed voor storm-en hagelschade, waterschade, glasbreuk enz.

Brandverzekering duur?

Helemaal niet. Globaal kan je stellen dat een globale brandverzekering 0.1% kost van de te verzekeren waarde. Voorbeeld: voor een woning met een nieuw-bouwwaarde van 200.000 euro betaalt u jaarlijks 200 euro premie.

Diefstal

diefstal

In uitbreiding kan u tevens opteren voor de waarborg diefstal. Al te dikwijls moeten wij horen "bij mij valt niets te stelen". In Belgiƫ zijn er meer dan 60.000 inbraken per jaar. Een redelijke kans dus dat men ooit uw woning viseert..... Met een kleine premie kunnen wij de financiƫle gevolgen van deze ongewenste bezoeker beperken. Afhankelijk van de ligging van uw woning, de waarde van de inhoud,... enz bedraagt de jaarpremie van 0.1 tot 0.3% van de waarde van uw inboedel. Voorbeeld: voor een inboedel van 50.000 euro betaalt u 50-150 euro diefstalpremie per jaar.

Wat waarborgt een diefstalverzekering?

De wet op de natuurrampen

Half 2006 werd de verplichte waarborg "natuurrampen" ingevoerd. Deze rampen, vroeger ten laste genomen door het Rampenfonds, worden nu vergoed door uw eigen brandverzekering. Daardoor worden de schadevergoedingen veel vlotter uitbetaald.

Veilig wonen

De Algemene Directie Veiligheids- en Preventiebeleid stelde een prachtige brochure samen met meer dan 60 blz nuttige informatie over diefstalbeveiliging en brandpreventie in uw woning. Gratis te uwer beschikking.

Klik hier voor een gratis download

Meer weten over de brandverzekering? De beroepsvereniging Assuralia bracht deze handige brochure uit.